Az Iszlám Állam lerombolta Irak legrégebbi keresztény monostorát

külföld
2016 január 20., 09:58
comments 186

Az AP hírügynökség bízta meg a DigitalGlobe céget azzal, hogy készítsen nagyfelbontású képeket az iraki Moszul mellett található legrégebbi, 595 körül épült Szent Illés monostorról. Az így készült képek alapján látszik, hogy még 2014 augusztusa és szeptembere között

az Iszlám Állam földig rombolta a műemléket. 

A monostort Mar Elia asszír szerzetes alapította, majd 17. században renoválták, de Tahmaz Nadir perzsa tábornok 1743-ban leromboltatta, az ott élő 150 szerzetest pedig kivégeztette, mert nem tértek át az iszlám hitre. Később az épületet helyreállították. Az iraki háború után amerikai katonák őrizték, és gondozták a monostort. (AFP/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.