Még Welsz Tamás neve is felbukkan a 18 milliárdos áfacsalás ügyében

Nemzeti Adó- és Vámhivatal februárban zárhatja le a nyomozást a több külföldi céget is érintő, közel 18 milliárd forintnyi kárt okozó áfacsalás-sorozat ügyében, tudta meg a Magyar Idők. A bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt indult büntetőeljárásnak jelenleg 33 gyanúsítottja van. Több magyar és szlovák céget is magába foglalt a hálózat, amiben 2009 és 2012 júliusa közt 400 ezer tonna napraforgó- és repcemagot utaztattak meg, nagyrészt csak papíron. A fiktív ügyletek után rendre visszaigényelték az áfát az elkövetők. Az ügyben még a rejtélyes körülmények között elhunyt Welsz Tamás neve is felbukkan. 

Felvásárlóként az áfamaffiával kapcsolatban állt a Bunge amerikai étolajgyártó is, aminek jelzései alapján  a NAV 2011-ben és 2013-ban is vizsgálatot indított adócsalás elkövetésének gyanúja miatt. A Bunge többször megjelölt számos termékmárkát, gazdasági társaságot, szállítóleveleket, számlákat mellékelve konkrét áfacsalási sémát vázolt föl 2012 elején az adóhatóságnak elküldött anyagában. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;