Norvégia megkezdte a kitoloncolásokat

migráció
2016 január 20., 05:29
comments 176

Megkezdte a kitoloncolásokat Norvégia, miután az új szabályok értelmében nem kaphatnak náluk menedékjogot azok, akik biztonságos harmadik országból érkeztek. Kedden 13 migránst szállítottak Oroszországba, őket közel 5500-an fogják követni. Nagy részük kerékpárral érkezett a norvég-orosz határra és az eredeti tervek szerint így is kellett volna elhagyniuk Norvégiát, mivel az út egy részén nem engedélyezett a járműforgalom. 

photo_camera AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND

Több emberjogi szervezet is kritizálta a visszabiciklizés ötletét, hiszen a -30 fokban könnyen tragédia következhetett volna be. Végül busszal szállították Kirkenesből Murmanszkba a kitoloncoltakat. A norvég rendőrség bevándorlásügyi szolgálatának szóvivője, Tor Espen Haga arra a kérdésre, hogy mi történik a migránsokkal Oroszországban, úgy felet, hogy

"az már az oroszok dolga."

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.