Norvégia megkezdte a kitoloncolásokat

migráció
2016 január 20., 05:29
comments 176

Megkezdte a kitoloncolásokat Norvégia, miután az új szabályok értelmében nem kaphatnak náluk menedékjogot azok, akik biztonságos harmadik országból érkeztek. Kedden 13 migránst szállítottak Oroszországba, őket közel 5500-an fogják követni. Nagy részük kerékpárral érkezett a norvég-orosz határra és az eredeti tervek szerint így is kellett volna elhagyniuk Norvégiát, mivel az út egy részén nem engedélyezett a járműforgalom. 

photo_camera AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND

Több emberjogi szervezet is kritizálta a visszabiciklizés ötletét, hiszen a -30 fokban könnyen tragédia következhetett volna be. Végül busszal szállították Kirkenesből Murmanszkba a kitoloncoltakat. A norvég rendőrség bevándorlásügyi szolgálatának szóvivője, Tor Espen Haga arra a kérdésre, hogy mi történik a migránsokkal Oroszországban, úgy felet, hogy

"az már az oroszok dolga."

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt