Dönts: a világ legidegesítőbb ébresztője vagy egy jópofa játék a Microsoft új vekkere?

Az egyelőre csak Androidra megjelent Mimicker Alarm zavarba ejtő találmány. A nap legkritikusabb időszakához, a reggeli ébredéshez kínál egy egészen újfajta megközelítést. 

Az alkalmazás elsőnek ugyan felébreszt, mint bármelyik másik vekkerapp, de utána nem ér véget a történet: addig fog piszkálni, amíg nem viszel végig egyet három feladatból. 

Az egyik lehetőség, hogy a program megad egy érzelmet és egy azt kifejező szelfit kell készítenünk magunkról. A másik, hogy az ébresztő feldob egy színt és nekünk keresnünk kell egy olyan színű tárgyat. A harmadik pedig egy nyelvtörő elismétlése. Olyasmi feladványok vannak, mint például: "how much wood could a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?". 

Harminc másodpercünk van erre, és ha nem teljesítettük a feladatot, az alkalmazás azt gondolja, hogy visszaaludtunk és újra ébreszteni kezd. 

A program amellett, hogy a világ legidegesítőbb ébresztője lehet, egyben azért főleg azt akarja megmutatni, hol tartanak most a Microsoft algoritmusainak tanulási képességei. Ezek alapján amúgy nem rosszul. A vállalat ráadásul szabadon hozzáférhetővé tette az ébresztőóra forráskódját, ezért a fejlesztők is tanulhatnak ebből. Az appot innen lehet letölteni Androidra. (via Verge)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.