18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Svédországban sikerült eltüntetni a jégbe rajzolt faszt, de egy még nagyobb készült rögtön cserébe

MŰVÉSZET
2016 január 21., 15:11
comments 273

Írtunk mi is arról, hogy Göteborgban valaki egy nagyobbacska faszt rajzolt egy befagyott tóra, ami miatt a helyiek panaszkodtak, hogy sértő a rajz, de a hatóságok nem tudtak semmit sem tenni, mert túl vékony volt a jég ahhoz, hogy odamehessenek leszedni. 

Azóta a történet továbblépett, pár pillanatra látszatmegoldást kínálva, hogy aztán dialektikus mozgással rögtön el is vegye az élet mindazt, amit a fasz miatt aggódóknak kínálni tudott. 

photo_camera

Előbb ugyanis a helyi közterületért felelős vállalat munkatársai egy hosszú rúdra szerelt eszközzel eltüntették a jégbe rajzolt faszt. 


De Emilian Sava, aki részt vett a pénisz eltüntetésében, utána látta, hogy milyen reakciókat váltott ki a munkája, és elkedvtelenedett. Facebookon ugyanis sokan szomorúak lettek a fasz eltüntetése miatt, Sava pedig végül bocsánatot kért tőlük és egy jóval nagyobb és jobb hófaszt ígért nekik. 

Mint mondta, ő csak a tehetetlen városi tanácsnak akart segíteni, de nem akarta ezzel a művészet szabadságát korlátozni. És mivel arra a tóra visszamenni igen balesetveszélyes lett volna, egy város mellett fekvő telket néztek ki maguknak. És hogy mi lett ebből? Professzinális módon kivitelezett gigantikus hófasz, amit igazán csak a levegőből lehet a maga teljességében megcsodálni: 

photo_camera

(via Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.