13,5 milliárdot költ a kormány az 1956-os emlékévre

politika
2016 január 22., 16:08
comments 226
  • 13,5 milliárd forintot rendelt a kormány az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévének lebonyolítására. 
  • A pénteki Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint ebből 12 milliárd 150 millió az idei, a fennmaradó összeget a jövő évi költségvetésből biztosítják.
  • A pénzek felhasználását Schmidt Mária irányítja majd. 

A kormány felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy az emberi erőforrások miniszterével együtt gondoskodjon a 2016. évi központi költségvetésből biztosítsanak 4680 millió forintot a programok megvalósításához. 

Ezen felül pedig 7470 millió forintot osszanak ki pályázati úton civil szervezetek, közintézmények, önkormányzatok és egyéb szervezetek programjaira.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A kormányhatározatból végre az is  kiderült, hogy mi lesz a dolga Schmidt Máriának az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékéve koordinálásáért felelős kormánybiztosként. Neki kell majd biztosítania a programok megvalósítását és a pályázatok lebonyolítását a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványon keresztül. 

Ő rendelkezik azok a pénzek felett is, amelyeket a közalapítvány számára a működési feltételek biztosítására, a programok megvalósítására, valamint a pályázatok lebonyolítására rendelkezésre bocsátanak. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt