Holokauszttagadásért ítéltek el egy férfit, aki Kertész Imrétől idézett

2016 január 22., péntek 6:03
342

"Szövegkörnyezetéből kiragadott idézeteket olvasott fel a regényből, ezzel pedig elkövette a holokauszttagadás bűntettét."

Többek között ez szerepelt a kiskunlacházai Orosházi Ferenc elleni vádiratban, akit csütörtökön holokauszttagadásért ítéltek el.

Orosházi még 2012-ben mondott beszédet egy horthysta rendezvényen, ahol a Sorstalanságból idézett, majd az idézetekből arra a következtetésre jutott nyilvánosan, hogy nem volt holokauszt.

Amiért Kertész Imre Nobel-díjat kapott, őt börtönre akarják ítélni

- mondta a tárgyalás előtt az ügyről író Népszabadság tudósítójának. Egy orvosszakértői vélemény szerint a férfit ideológiai fanatizmusa enyhén korlátozza abban, hogy felismerje cselekményének következményeit.

Aztán el is ítélték, igaz, három évre próbra bocsájtották, vagyis ha ennyi idő alatt nem követ el bűncselekményt, nem lesz baja. Török Katalin bírónő azzal érvelt, súlyosabb ítélet mártírt csinálna belőle.

Mi pedig idézzük korábbi cikkünket:

"Kevés kártékonyabb törvénye létezik Magyarországnak a Btk. 333. paragrafusánál. Ez az a törvény, aminek alapján akár három évre is börtönbe lehet zárni bárkit, aki nagy nyilvánosság előtt kétségbe vonja vagy kisebbíteni próbálja a nácik és a kommunisták bűneit. "

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt