Az eddig ismertnél is jóval több molesztálás történt szilveszterkor Németországban

külföld
2016 január 23., 19:29
comments 323

Egy német rendőrségi jelentés szerint az eddig ismertél jóval több helyszínen történtek molesztálások és lopások. Az ország tizenhat tartománya közül tizenkettőben történtek ilyen bűncselekmények.

A legtöbb erőszak szexuális bűncselekmény (lopásokkal kombinálva) Észak-Rajna-Vesztfáliában (főleg Kölnben, Düsseldorfban, Bielefeldben) történt, ebben a tartományban több mint ezer feljelentés született. Hessenben 31, Bajorországban 27, Baden-Württembergben 25, Brémában 11 és Berlin 6 feljelentés volt, Alsó-Szászországban, Brandenburgban, Szászországban, Rajna-vidék-Pfalz tartományban és a Saar-vidéken egy-egy.

Az egyik gyakori módszer az volt, hogy a támadók megölelték, vagy más módon meglepték az áldozatot, miközben ellopták az értékeiket.

Kölnben a feljelentések alapján szinte kizárólag nőket bántalmaztak, a szemtanúk szerint a támadók főleg kamaszok vagy 17 és 30 év közötti külföldi férfiak voltak. A kölni elkövetők a rendőrség szerint főleg Észak-Afrikából származó fiatalok voltak. (MTI, DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.