Iskolai lövöldözés Kanadában – öt halott

Lövöldözés volt helyi idő szerint pénteken egy kanadai iskolában, Justin Trudeau kanadai kormányfő bejelentette: öten meghaltak, ketten pedig válságos állapotban vannak. A támadót elfogták, a hatóságok urai a helyzetnek.

A Saskatchewan államban lévő 3000 lakosú La Loche-t jellemzően kanadai őslakosok lakják, a megtámadott középiskolába is többnyire az ő gyerekeik járnak. Egy tanú azt mondta, legalább hat lövést hallott. „Kirohantam az épületből. Mindenki sikoltozott. Legalább hat vagy hét lövést hallottam, mielőtt kijutottam az épületből, aztán azt hiszem, még egyet” – mondta el a kanadai televíziónak az iskola egyik diákja, Noel Desjarlais.

Kevin Janvier, a város polgármestere az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy 23 éves lánya, Marie is az iskolában tanított, s a támadó őt is megölte. Janvier arról is beszámolt, hogy a lövöldöző otthon két testvérével is végzett mielőtt az iskolába indult.

2014-ben az iskola egyik tanára az intézményben terjedő erőszakra panaszkodott. Elmondta, hogy egyik diákja meg akarta szúrni, majd miután letöltötte tízhónapos büntetését, visszakerült ugyanabba az osztályba, egy másik diák pedig az otthonában támadta meg.