Tarlós a nyugdíjasok ingyenes utazásának megvonásával riogatta a kormányt

POLITIKA
2016 január 22., 23:07
comments 168

Tarlós István a pénteki sajtótájékoztatóján vetette fel, hogy át kellene gondolni a 65 év felettiek ingyenes utazását, és rákényszerülhetnek arra, hogy a kormánynál felvessék a díjmentesség kérdését. 

A főpolgármester azt mondta, hogy a díjkedvezmény még rendben van, de az ingyenességet át kell gondolni, mert üres kasszából nem lehet közlekedést finanszírozni.

MICSODA???

A sajtótájékoztató után a kormány sorra adta ki a közleményeket nyugdíjas szavazóik megnyugtatására: előbb a Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte, hogy a kormány továbbra is garantálja a 65 év felettiek ingyenes utazását, azt törvényt szabályozza, és nem tervezik módosítani. Tarlós erre úgy reagált, hogy örül, hogy a kormány megerősítette, törvény írja elő a díjmentességet a 65 év felettieknek a tömegközlekedésben, mert ezek szerint az államnak biztosítania kell annak 9 milliárd forintos éves költségét. Szerinte ez a jelenlegi egyeztetés légkörét tovább javítja.

Majd estére a Nemzetgazdasági Minisztérium is bebiztosította magát egy közleménnyel, amelyben megint megnyugtatnak mindenkit, hogy a kormány, ahogyan eddig is, úgy a jövőben is biztosítja nemcsak a 65 éven felüliek, hanem minden erre jogosultak az ingyenes utazást. 

Banai Pétert államháztartásért felelős államtitkár szerint a kormány az ehhez szükséges 21 milliárd forintot az idei évi költségvetésben is rögzítette, amely összeget fogyasztói árkiegészítésként az állam közvetlenül a fővárosnak utalja. Az NGM szerint pontatlan volt Tarlós István állítása, miszerint fogyasztói árkiegészítésként a főváros 9 milliárd forintot kap az államtól. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.