Megjött a robot, ami egy másodperc alatt rakja ki a Rubik-kockát

tech
2016 január 24., 18:25
comments 140

Rengeteg társadalomtudós és kutató beszél arról már egy ideje, hogy egy új korszak hajnalán vagyunk: feltartóztathatatlanul jönnek a robotok és a legtöbb szektorból szép lassan ki fogják szorítani az emberi munkavállalókat. 

És most itt egy újabb terület, ahol kudarcra és alattvalósságra vagyunk ítélve: itt ez a robot, ami kicsit több mint egy másodperc alatt rakja ki a világ egyik legismertebb rejtvényét, a Rubik-kockát. 

Igaz, hogy az emberi világrekord is alig fogható fel ép ésszel, hiszen azt tavaly novemberben Lucas Etter már levitte öt másodperc alá, de ez így is elég durva. 

(Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.