5 millió forintnyi dán koronát találtak egy osztrák sípályán, de visszaadták a tulajdonosának

Egy alsó-ausztriai férfi és az unokatestvére az ausztriai Salzburg tartományban síelt, Wagrain község Grafenberg nevű hegyén, mikor találtak egy hajgumival összefogott borítékot a pályán. A borítékban 5 millió forintnyi dán korona volt.

A megtalálók jelentették a dolgot a rendőrségen és a sípálya üzemeltetőinél is. Aznap este végül jelentkezett egy dán turista, hogy nagyobb összegű pénzt vesztettek el a pályán.

Wagrain (Forrás: Wikipédia)

Azt mondta, azért volt nála ennyi kápé, mert mikor megérkeztek Wagrainba, még nem volt kész a szobájuk. Úgy döntöttek, hogy amíg a szoba elkészül, elmennek síelni, de pénzt nem akarták az autójukban hagyni, ezért egyikük berakta a sídzsekije belső zsebébe a borítékot. Innen esett ki a pénz.

Amúgy a dánok azért jöttek ennyi készpénzzel nyaralni, mert azt tervezték, hogy hazafelé megállnak Münchenben, és vesznek egy autót.

A szabályok szerint ilyen esetekben 5 százalék jutalom illeti meg a becsületes megtalálót, azaz az osztrákok 400-400 eurót kaptak volna. Azonban ennyit nem, csak 200-at fogadtak el. (Sielok.hu)