A férfi, aki azért hordott magával fegyvert, mert félt, hogy lelövik, véletlenül lelőtt egy ártatlan nőt egy amerikai moziban

külföld
2016 január 25., 20:40
comments 286

A 29 éves Dane Gallion Seattle-ben ment el a moziba megnézni Michael Bay új művét, a Bengázi-túszdrámáról készült 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi című filmet. A film alatt azonban véletlenül elsütötte a fegyverét, és a széktámlán keresztül vállon lőtte az előtte ülő 40 éves nőt, Michelle Mallarit. Őt kórházba szállították, de hamar kiengedték, otthon lábadozik.

Dane Gallion - aki amúgy az amerikai légierő egyik ezredesének fia - bevallotta, hogy a film előtt sört ivott és nyugtatókat vett be. A lövés után pedig elmenekült a moziból. A férfi azért tartotta a keze ügyében a fegyverét, mert nagyon félt a tömeges lövöldözésektől. Az utóbbi hónapokban több, lőfegyverrel elkövetett tömegmészárlás is volt az Egyesült Államokban, az ilyenektől akarta megóvni magát Gallion a fegyverrel.

A helyi rendőrség szerint, miután beszéltek Gallionnal, nyilvánvalóvá vált, hogy a férfi nem akart bántani senkit. Gallion ügyvédje is ennek megfelelően sajnálatos balesetnek nevezte az esetet. Galliont gondatlanságból elkövetett bántalmazással vádolták meg, óvadék ellenében szabadlábra helyezték a tárgyalásáig. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.