Ez a 3 rab TÉNYLEG lepedőkből összecsomózott kötélen szökött meg egy szigorúan őrzött amerikai börtönből

Nehéz elhinni, hogy 2016-ban a világ egyetlen szuperhatalmának egyik szigorúan őrzött börtönéből még mindig meg tudnak szökni rabok azzal a módszerrel, ami már a száz éves némafilmekben is elcsépeltnek számított.

A kaliforniai Santa Ana börtönében pont ez történt.

Az őrök pénteken vették észre, hogy eltűnt három rab, a 37 éves Hossein Nayeri, a 20 éves Jonathan Tieu és a 43 éves Bac Duong.

Mindhármukat erőszakos bűncselekményért ítélték el, Tieu-t gyilkosságért, Duongot gyilkossági kísérletért, Nayerit pedig emberrablásért és kínzásért. Éppen ezért a cellájuk a börtön legszigorúbban őrzött részében volt.

Az eltűnésük után végzett vizsgálatok során azonban kiderült, hogy a rabok valószínűleg egy lepedőkből és ruhákból összecsomózott kötélen másztak ki a cellájuk ablakán, miután valahogy elfűrészelték az ablakot védő 12 milliméter vastag acélrácsokat. A cellájukból hiányzott még egy téglalap alakú acéllemez is, amit az egyik ágy mögötti, nagyobb lemezből vágtak ki.

A helyi rendőrség figyelmeztette a lakosokat arra, hogy a fegyencek veszélyesek, így senki ne próbáljon egyedül szembeszállni velük. (Business Insider)