Tállai András megmondta, hány fiatalt csábítottak eddig haza

POLITIKA
2016 január 25., 15:37
comments 249

A Gyere haza fiatal program kezdete óta nő az érdeklődő külföldön dolgozók és a programban együttműködni szándékozó itthoni munkaadók száma

- közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára Kész Zoltán független országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában.

Az államtitkár a parlament honlapján közzétett válaszában azt írja, hogy a programot az NGM háttérintézménye kísérletként indította el 2015-ben 100 millió forint keretösszeggel, és az volt a cél, hogy legalább 50 fiatal hazatérését támogassák 3 év alatt.

Az államtitkár szerint az érdeklődés rendkívül nagy, amit az is tükröz, hogy

a programban már 57 fiatal magyarországi elhelyezkedését és munkavállalását segítették elő néhány hónap alatt.

125 partnercéggel működnek együtt, akik több mint 1200 állásajánlattal rendelkeznek, ez a szám folyamatosan változik a nyitott pozíciók függvényében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.