Tállai András megmondta, hány fiatalt csábítottak eddig haza

POLITIKA
2016 január 25., 15:37
comments 251

A Gyere haza fiatal program kezdete óta nő az érdeklődő külföldön dolgozók és a programban együttműködni szándékozó itthoni munkaadók száma

- közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára Kész Zoltán független országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában.

Az államtitkár a parlament honlapján közzétett válaszában azt írja, hogy a programot az NGM háttérintézménye kísérletként indította el 2015-ben 100 millió forint keretösszeggel, és az volt a cél, hogy legalább 50 fiatal hazatérését támogassák 3 év alatt.

Az államtitkár szerint az érdeklődés rendkívül nagy, amit az is tükröz, hogy

a programban már 57 fiatal magyarországi elhelyezkedését és munkavállalását segítették elő néhány hónap alatt.

125 partnercéggel működnek együtt, akik több mint 1200 állásajánlattal rendelkeznek, ez a szám folyamatosan változik a nyitott pozíciók függvényében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt