A Végítélet Órája szerint még mindig három perce van hátra az emberiségnek

Világvége
2016 január 26., 19:40
comments 158

A Végítélet Órájának nevezett szimbolikus óra, amely azt jelzi, milyen közel járunk ahhoz, hogy elpusztítsuk saját magunkat, újra 23:57-et mutat. A jó hír, hogy tavalyhoz képest egy perccel sem kerültünk közelebb a világvégéhez, a rossz, hogy ez még mindig ijesztően közel van az éjfélhez.

Az óra alapítói, a Bulletin of the Atomic Scientists nevű tudóscsoport is arra figyelmeztet, hogy hiába nem változott a helyzet tavaly óta, sürgősen oda kell figyelnünk a Földre, és ez globális együttműködést igényel. Az óra csak akkor volt ennél közelebb az éjfélhez, amikor a Szovjetunió 1953-ban a hidrogénbomba fejlesztésén kezdett el dolgozni. A tudósok szerint a világvége vészes közelsége addig fenn fog állni, amíg nem szorítjuk vissza a nukleáris fegyverek fejlesztését. Ez persze nem átlagembereken múlik - tőlünk azt kérik a tudósok, tegyünk meg mindent a környezetvédelemért, vásároljunk újrahasznosítható bevásárlószatyorral, vezessünk elektromos autót. (Paleofuture)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.