Autókat gyújtogattak Drezdában a menekültellenes Pegida demonstrációján az ellentüntetők

Tbg
külföld
2016 január 26., 06:35
comments 108

Három-négyezer ember tüntetett Drezdában a német kormány politikája ellen hétfőn este. A Pegida nevű menekültellenes nézeteket valló párt demonstrációját baloldali tüntetők megtámadták, és autókat gyújtottak fel.

A Deutsche Welle szerint tíz, a Pegida szervezőinek autóját gyújtották fel az ellentüntető csoport tagjai, akik 250-300-an voltak, és füstbombákkal próbálták megzavarni a demót.

A demonstráción a Pegida legismertebb politikusa, Tatjana Festerling beszélt, a tömeg a „Merkelnek mennie kell!” és „Ellenállás!” szólamokat skandálta.

A Pegida most igyekszik európai méretűre duzzasztani az ilyen rendezvényeit, ezért február 6-ára több európai városban összehívták a menekültellenes nézeteket vallókat, Varsóban, Tallinnban, Prágában, Pozsonyban, Amszterdamban és Birminghamben tartanának hasonló eseményt.

Festerling ellen egyébként jelenleg a drezdai ügyészség nyomoz zendülés gyanúja miatt. (DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.