Még mindig uzsoráznak

Tbg
PÉNZ
2016 január 26., 07:15
comments 9

A Napi azt írja, öt kisebb zálogház még mindig ki tudja használni a „jelenlegi szabályozás sutaságát”, és éppen a legszegényebb ügyfeleket húzza le pofátlanul annak ellenére, hogy az MNB harcot hirdetett az ilyen uzsorakamatot felszámító zálogcégek ellen. 

„A kedvező teljes hiteldíj mutatót (thm) futamidőre adták meg, ám a futamidőt 30 vagy 90 nap helyett egy vagy két napban szabták meg, a fennmaradó időre viszont extra magas, kamattal "fejelték meg" a kölcsönt”

- írja a lap, amely tavaly cikkezett erről a műfajról, és az írás hatására az MNB vizsgálatot rendelt el. Húsz cég közül ötnél még mindig elérhető „az uzsorahitel jellegű zálogházi gyakorlat”. (Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.