A világon valaha mért legnagyobb profitot szedte össze az Apple 2015 utolsó negyedévében

2016 január 27., szerda 5:32
75

Az évek utolsó negyedéve jellemzően nagyon erős az Apple-nél: gyakran ilyenkor jönnek ki az új iPhone-modellek és a karácsonyi szezon is rádob egy nagyot a bevételekre. Most még az eddigi erős negyedévek mellett is sikerült nagyot dobnia a cégnek, 2015 utolsó három hónapjában 18,4 milliárd dolláros profitot termeltek. 

Egyetlen vállalat sem volt még képes egy negyedév alatt ennyit összehozni. 

Ugyanakkor az előrejelzések szerint most visszaesés jöhet, és 2016 első három hónapjában az Apple bevétele 50 és 53 milliárd dollár között alakulhat majd, ami kevesebb lenne, mint 2015 hasonló időszakában összehozott 58 milliárd dollár. Ha ez tényleg így alakul, ez lesz az első éves szinten történő visszaesés az Apple bevételeiben az elmúlt 13 évben. 

Ennek köszönhetően átalakulhat az Apple piaci megítélése is, a folyamatos növekedés ígérete helyett egy nagyon értékálló és stabil szereplőként gondolhatnak majd inkább rájuk a jövőben egyes elemzők szerint. 

Az említett három hónapban a bevétel legnagyobb részét az iPhone-ok hozták, ugyanakkor a legnagyobb növekedésre a szolgáltatószektora volt képes a cégnek. Ide tartozik az app store, az iCloud, az Apple Pay és az AppleCare. Ezek bevétele összesen 26 százalékkal nőtt egy év alatt, 6,05 milliárd dollárra. 

Jelentősen nőttek az egyéb termékekből származó bevételek is. Ide az Apple Watch és az Apple Tv tartozik, 62 százalékos emelkedést hoztak össze, 4,3 milliárd dolláros negyedéves eredményt felmutatva. (Verge)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt