A világon valaha mért legnagyobb profitot szedte össze az Apple 2015 utolsó negyedévében

tech
2016 január 27., 05:32
comments 71

Az évek utolsó negyedéve jellemzően nagyon erős az Apple-nél: gyakran ilyenkor jönnek ki az új iPhone-modellek és a karácsonyi szezon is rádob egy nagyot a bevételekre. Most még az eddigi erős negyedévek mellett is sikerült nagyot dobnia a cégnek, 2015 utolsó három hónapjában 18,4 milliárd dolláros profitot termeltek. 

Egyetlen vállalat sem volt még képes egy negyedév alatt ennyit összehozni. 

Ugyanakkor az előrejelzések szerint most visszaesés jöhet, és 2016 első három hónapjában az Apple bevétele 50 és 53 milliárd dollár között alakulhat majd, ami kevesebb lenne, mint 2015 hasonló időszakában összehozott 58 milliárd dollár. Ha ez tényleg így alakul, ez lesz az első éves szinten történő visszaesés az Apple bevételeiben az elmúlt 13 évben. 

Ennek köszönhetően átalakulhat az Apple piaci megítélése is, a folyamatos növekedés ígérete helyett egy nagyon értékálló és stabil szereplőként gondolhatnak majd inkább rájuk a jövőben egyes elemzők szerint. 

Az említett három hónapban a bevétel legnagyobb részét az iPhone-ok hozták, ugyanakkor a legnagyobb növekedésre a szolgáltatószektora volt képes a cégnek. Ide tartozik az app store, az iCloud, az Apple Pay és az AppleCare. Ezek bevétele összesen 26 százalékkal nőtt egy év alatt, 6,05 milliárd dollárra. 

Jelentősen nőttek az egyéb termékekből származó bevételek is. Ide az Apple Watch és az Apple Tv tartozik, 62 százalékos emelkedést hoztak össze, 4,3 milliárd dolláros negyedéves eredményt felmutatva. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.