Nem mondja meg a rendőrség, mennyiből nyomoztak sikertelenül a Ráhel-Tiborcz-esküvőn eltűnt mobilok után

2016 január 27., szerda 10:17
118

2013 szeptember 7-én fogadott egymásnak örök hűséget Orbán Viktor miniszterelnök elsőszülöt lánya, Ráhel, és a szerencsefi vállalkozó, Tiborcz István. Az egész országot lázban tartó parádés eseményt azonban beárnyékolta egy alávaló bűntett: az esküvő utáni buliról valaki ellopott két Iphone 4s-t.

A lopásról akkor értesült a közvélemény, amikor a bulin dolgozó egyik pincér a nyilvánosság elé állt azzal, hogy tőle, akárcsak kollégáitól, a magyar rendőrség DNS-mintát akart venni. Ráadásul nem is egy szimpla rendőr, hanem egyenesen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi Osztálya.

Hiába minden emberi és anyagi erőforrás megmozgatása, a nyomozás 2015 szeptemberében eredménytelenül zárult. Ekkor kezdett az Átlátszó arról érdeklődni, hogy mégis mennyibe került ez az egész a magyar adófizetőknek.

De sajnos nem árultál el nekik :-(

A különböző bűnüldöző szervek ide-oda tologatták a kérdéseiket, végül most kaptak egy választ, amiből ugyan a költségekre nem derül fény, viszont vannak benne olyan érdekes részletek, mint hogy csak egyetlen nyomozó foglalkozott az üggyel. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt