Szakmád alapján ajánl híreket a Microsoft új alkalmazása

Jelenleg az app-piacon az egyik leglátványosabb verseny a hírszolgáltató alkalmazások között zajlik. Ezeknek a lényege, hogy az alkalmazást megnyitva különféle oldalak híreit gyűjti össze és tálalja elénk az alkalmazás, nyilván a Facebookkal is konkurálva. 

A Flipboard és az Apple News mellett most megjelent a Microsoft fejlesztése is, ráadásul iOS-re: ez a News Pro.

Ránézésre ez ugyanolyan híraggregáló alkalmazás mint a többi, de van benne egy csavar: itt az ajánlott híreket a megadott foglalkozásod alapján kínálja fel a rendszer. Első belépéskor Facebookod mellett LinkedIn-profilodat is összekötheted vele

A News Pro emellett gyorsolvasási lehetőséget is kínál, azaz a megnyitott cikkeket egy kattintásra nézhetjük mindenféle reklám és egyéb beépített tartalom nélkül. 

Az alkalmazás híralapjait a Bing News szállítja, és az első tesztek alapján azért még meglehetősen bétaállapotban van az egész. És persze a szakma szerint felkínált oldalak követése csak a kezdet, utána ezt szabadon lehet személyre szabni és átalakítani, pont mint az összes többi hírolvasó alkalmazásnál. 

Egyelőre nem tudni, hogy a cégnek komolyabb tervei is vannak-e a projekttel vagy csak egyike a mostanában a Microsoft Garage-ből született kísérleti alkalmazásoknak. (Mashable)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.