Beteg kisfiú képeivel gyűjti a lájkokat a felcsúti Fidelitas

POLITIKA
2016 január 28., 20:05

Ilyen undorító dologgal tényleg ritkán találkozni, még a "lájk a részvét jele" típusú kijelentésekkel szegélyezett, egyre szélsőségesebb magyar lájkháborúban is.

A felcsúti Fidelitas ugyanis a következővel állt elő:

"A Felcsúti Fidelitas annyi forintnak megfelelő összeggel támogatja a beteg kisfiú műtétjét, amennyien február 11. 18:00-kor összesen lájkolják a Felcsúti Fidelitas facebook oldalát. A felhívás közzétételekor 162 ember követi oldalunkat, ez tehát 162 forintot jelent."

Már 52-en megosztották a képet, a felcsúti Fidelitas pedig már 229-nél jár.

Azt is hozzáteszi a fideszes KISZ, hogy

"elkerülve a negatív kommenteket; nem a csoportunk népszerűsítése a célunk ezzel a felhívással, hanem, hogy közösen, sokan megmutassuk, hogy képesek vagyunk segíteni egy ilyen nemes ügy érdekében."

Hát, gratulálunk.

UPDATE.

A beteg kisfiú édesanyja egyébként ezt írja a kormány egészségpolitikájáról:

"Itthon az állam gyakorlatilag felszámolta az elérhető OEP-támogatásokat, melyek nagyban javíthatnának sok beteg gyermek állapotán, felszámolta a Nazarov-műtét finanszírozását (ezt tavaly még fizették, idén már nem), megszüntette a Suit-terápia támogatását, és korábban az oxigénterápiára is adtak támogatást, de most már nem, ezért kényszerülünk erre a nem kellemes nyilvános gyűjtésre! Gyakorlatilag semmi elérhető OEP-támogatás nincsen jelenleg. Ha mindezek a támogatások megmaradtak volna, mi és sokan mások sem kényszerülnénk erre a gyűjtésre..."

UPDATE 2.

A felcsúti Fidelitas elhatárolódik saját magától:

"Megkérünk mindenkit NE lájkolják az oldalt! Ugyanis nem az a célunk az ital-osztás mellett a problémás képpel, hogy lájkvadászatba kezdjünk, hanem hogy minél többen megismerjék Táltos történetét és a Blaha Lujzai italosztásunkat, hogy minél többen segítsenek a fiún!"