Bill Gates cége eladta a tankos ember fotóját Kínának

külföld
2016 január 28., 19:34
comments 106

Bill Gates Microsoft-alapító, jótékonyságáról híres milliárdos nagy üzletet kötött, ugyanis cége, a Corbis Entertainment eladta a képek tulajdonjogával foglalkozó teljes üzletágát egy kínai cégnek, a Visual China-nak.

Így eladott 200 millió képet és videót, köztük rengeteg kínai történelmi képnek a tulajdonjogát. Köztük van többek között a híres Tienanmen téri Tankember:

photo_camera Festmény: Michael Mandiberg / Flickr

Kínában ugyan most sem lehet találkozni a fenti kép eredetijével – ahogy bármilyen, "közrendet veszélyeztető" képpel –, de azzal, hogy a kép a kínai cég tulajdonába került, lehet, hogy most már nemzetközi szinten is sikerül kitörölni az ikonikus képet az emlékezetünkből.

(Qz, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt