Bill Gates cége eladta a tankos ember fotóját Kínának

külföld
2016 január 28., 19:34
comments 106

Bill Gates Microsoft-alapító, jótékonyságáról híres milliárdos nagy üzletet kötött, ugyanis cége, a Corbis Entertainment eladta a képek tulajdonjogával foglalkozó teljes üzletágát egy kínai cégnek, a Visual China-nak.

Így eladott 200 millió képet és videót, köztük rengeteg kínai történelmi képnek a tulajdonjogát. Köztük van többek között a híres Tienanmen téri Tankember:

Festmény: Michael Mandiberg / Flickr
photo_camera Festmény: Michael Mandiberg / Flickr

Kínában ugyan most sem lehet találkozni a fenti kép eredetijével – ahogy bármilyen, "közrendet veszélyeztető" képpel –, de azzal, hogy a kép a kínai cég tulajdonába került, lehet, hogy most már nemzetközi szinten is sikerül kitörölni az ikonikus képet az emlékezetünkből.

(Qz, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.