Orbán szerint Obamáék csak ártottak azzal, hogy beleszóltak a Hóman-szobor ügyébe

politika
2016 január 28., 12:55

"Volt amerikai kormányzati nyomásgyakorlás a Hóman-szobor ügyében, de ez nem segítette, hanem hátráltatta az ügy rendezését"

- hozta a világ tudomására Havasi Bertalan, miután Barack Obama amerikai elnök arról beszélt, hogy kormánya nyomására állt el Magyarország attól, hogy a második világháború egyik antiszemita vezetőjének állítsanak szobrot. 

Orbán Viktor szóvivőjének teljes közleménye így szól:

"A Hóman-szobor ügyében volt amerikai kormányzati nyomásgyakorlás, amit Orbán Viktor a leghatározottabban visszautasított. Általánosságban bármilyen külföldi nyomásgyakorlás csak hátráltatja az ügyek elintézését, és pontosan ez történt a Hóman-szobor ügyében is. A magyar miniszterelnök álláspontja szerint az amerikai kormány jobban tette volna, ha ezzel nem kísérletezik."


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.