Egy szerelő rakhatta a bombát az októberben lezuhant orosz gépre

külföld
2016 január 29., 09:54
comments 36

A Reuters értesülései szerint az egyiptomi hatóságok egy EgyptAir szerelőt gyanúsítanak azzal, hogy bombát helyezett el azon az orosz repülőn, ami a Sínai-félszigeten zuhant le még tavaly októberben 224 emberrel a fedélzetén. Bár az egyiptomi rendőrség szerint senkit sem tartóztattak le, a Reuters úgy tudja, hogy a szerelőt fogva tartják. A feltételezések szerint a munkásnak az unokatestvére, aki az Iszlám Állam tagja, adta a bombát. Két rendőrt is meggyanúsítottak, akik szemet hunytak a biztonsági ellenőrzésen az eszközön, de egyesek szerint csak rosszul végezték a munkájukat, és nem figyeltek oda.

photo_camera AFP PHOTO / HO / EGYPTIAN PRIME MINISTER'S OFFICE

Egyiptom eddig rendre úgy nyilatkozott az ügyről, hogy nem talált bizonyítékot, ami terrortámadásra utalna. Az ország turizmusa miatt fontos, hogy úgy állítsák be, hogy csak baleset történt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.