A Vice is ír a Terrorista, Bevándorló és Szír pizzát kínáló kiskőrösi étteremről

étel
2016 január 30., 19:50
comments 123

Az amerikai lap tulajdonképpen a migráció és a migránsok magyarországi megítélésről készített riportot, ehhez nagyon jó szemléltető eszköz a kiskőrösi pizzéria, ahol Ahmed, Szír és Terrorista nevű pizzák is az étlapra kerültek. (A Terrorista pizzához amúgy menüben egy Bomba energiaital jár, ami azért tényleg vicces egy kicsit.)

A pizzéria vezetője nyilatkozott is az amerikai újságnak, azt mondta, nincs semmi gond az étlappal, és nincs a nevekben semmi politikai sem, az új menüknek egyszerűen csak azért lett ez a nevük, hogy felkeltsék az emberek figyelmét. Ez pedig sikerült is, hiszen ez az első magyar pizzéria, amiről még a Vice is írt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.