Bántalmazásért ítélte el a bíróság a szülőket, mert megverték a 14 éves lányukat, aki meztelen képeket küldött magáról a fiújának

Kanada legnyugatibb tartományában, Brit Columbiában élt az a család, aminek mindkét szülőjét elítélte most a bíróság. Abban találták bűnösnek őket, hogy bántalmazták az akkor 14 éves lányukat, miután kiderült, hogy az meztelen képeket küldözhetett magáról a barátjának Snapchaten.

A dolog azzal kezdődött, hogy a szülők belenéztek a lány iPadjén az üzenetekbe, és több olyan levelet is találtak, amiben a lány említette a barátjának, hogy meztelen képeket küldött neki a Snapchaten. (Az eredeti üzeneteket nem is találhatták meg, hiszen a Snapchatnek pont az a lényege, hogy küldés után nem marad nyoma az elküldött képeknek és videóknak.)

Az apa ezután felajánlotta a lányának, hogy választhat: vagy a szobafogság, vagy pedig elfenekelik.

A lány az utóbbit választotta, ezért az apa egy mini hokiütővel kétszer-háromszor a fenekére ütött a család háza melletti garázsban.

Később, mikor hazaért az anya, ő is elverte a lányt, de ő egy ugrókötéllel.

A kanadai ügyészség szerint azért használták a hokiütőt és a kötelet, mert hívő emberek voltak, és értelmezésük szerint a Biblia tiltja, hogy kézzel verjék a gyereküket.

Kanadában amúgy hatályban van egy jogszabály, ami engedélyezi a szülőknek, hogy bizonyos körülmények fennállása esetén erőszakot alkalmazzanak a gyereknevelésben a gyerekük 2 és 12 éves kora között. Az új kanadai liberális kormány igazságügyminisztere, Jody Wilson megígérte, hogy hatályon kívül helyezteti a parlamenttel ezt a törvényt. (BuzzFeed)