Orvvadászok lőttek le egy brit helikopterpilótát Tanzániában

külföld
2016 január 30., 20:48
comments 28

Tanzániában elég sok az elefánt, és pont ezért rengeteg az orvvadász is. A helyi vadőrök gyakorlatilag folyamatos harcban állnak az orvvadászokkal, kétségbeesetten próbálják megvédeni az elefántokat.

A brit Roger Gower ebben segített a tanzániai nemzeti parkoknak évek óta. A férfi korábban könyvelőként dolgozott, majd 2004-ben letette a helikoptervezetői vizsgát, és igyekezett hasznossá tenni magát.

Csütörtökön a Tanzánia északi részén lévő Serengeti Nemzeti Park határa közelében orvvadászok megöltek egy elefántot. A park vadőrei azonnal a gyilkosok keresésére indultak.

Gower helikopterrel segített nekik megkeresni a vadorzókat, és sikerrel is járt: megtalálta a menekülő vadászcsapatot. Ám azon többször rálőttek az őket üldöző helikopterre, és az egyik lövés halálosan megsebesítette a pilótát. Roger Gower még éppen le tudott szállni a halála előtt, majd meg is halt a gépben.

Lazaro Nyalandu tanzániai képviselő és korábbi környezetvédelmi miniszter a Twitteren számolt be Gower haláláról.

Később tanzániai és brit kormányzati szervek és vadvédő egyesületek is részvétüket fejezték ki. A tanzániai vadőrök megfogadták, hogy elkapják a Gower haláláért is felelős orvvadászokat, és bíróság elé állítják őket. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.