Ádernek 3 millió forinttal lett több pénze

2016 január 31., vasárnap 20:10
53

Hárommillió forinttal növelte folyószámláján tartott pénzét Áder János köztársasági elnök egy év alatt, emellett életbiztosításának értéke növekedett – derült ki a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapjára ma feltöltött vagyonnyilatkozatából.

Az államfő ING (újabban NN) életbiztosítása idén 2500 euróval ér többet, mint egy évvel ezelőtt – 110 ezer eurót –, más jelentős változás nincs az államfő vagyonával kapcsolatos dokumentumban.

A köztársasági elnök továbbra is két ingatlan résztulajdonosa: egy II. kerületi 135 négyzetméteres társasházi lakás felét és egy kisoroszi 75 négyzetméteres családi ház negyedét birtokolja.

Áder Jánosnak továbbra sincs saját autója, és más nagy értékű ingóságról sem számolt be vagyonnyilatkozatában.

Az államfő a folyószámláján több mint 4,5 millió forintot tart (kb. 3 millió forinttal többet, mint egy éve), tartós befektetési értékpapírszámláján pedig összesen több mint 2,5 millió forinttal rendelkezik, ez alig több a tavaly feltüntetett értéknél.

Az államfő szintén birtokolja még a 28 ezer eurós és a 3300 dolláros megtakarítását, és megvan még a bő egy éve vásárolt egymillió forintnyi Prémium államkötvénye is.

A köztársasági elnök ügyvédi hivatását szünetelteti, így abból jövedelme nem származik, nyilatkozata szerint államfői juttatásban a törvény szerint részesül, a kapott ajándékokról pedig úgy nyilatkozott: azokat a diplomáciai kapcsolattartás keretében kapta. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt