Isztambulban találták meg az ellopott Picasso-képet

bűnügy
2016 január 31., 06:01
comments 115

A török rendőrség egy eredeti Picasso-képet talált Isztambulban. A tolvajok egy New York-i gyűjtőtől lopták el a festő Haját igazító nő című  képet, és most túl akartak adni rajta. Csak arra nem számítottak, hogy akik vevőnek jelentkeztek be, valójában rendőrök.

photo_camera Haját igazító nő (1940) - Forrás: pablopicasso.org

Az álruhás rendőrökkel előbb egy isztambuli hotelben találkoztak, majd elvitték őket egy jachtra tárgyalni. A gyanúsítottak először 8 millió dollárt kértek a festményért, de később már 7 millióért is adták volna. Csakhogy a pénteki találkozón a rendőrök letartóztatták a két műkincstolvajt.

A képet Picasso 1940-ben festette, azon egykori szeretője, Dora Maar látható. A festményt most a Mimar Sinan Egyetemem vizsgálják. (via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.