Több ezren tiltakoztak a meleg kapcsolatok elismerése ellen Rómában

Több ezren tüntettek Rómában egy törvénytervezet ellen, amely törvényileg elismerné a meleg párokat és örökbefogadási jogot is biztosítana nekik. Az olasz parlament a hét elején kezdte tárgyalni a javaslatot, amiről februárban szavaznak majd. 

Olaszország az utolsók között van, ahol még nem ismerték el jogilag az azonos nemű kapcsolatokat. A tervezet elleni felvonulásnak a Családi nap nevet adták, amit kongával táncoló katolikus pap vezetett. A melegek jogai ellen tüntetők attól tartanak, hogy a törvénymódosítás szétrombolná a családot.

A javaslat egyik legvitatottabb pontja szerint a melegek örökbe fogadhatnák a partnerük biológiai gyerekét is. A szervezők szerint a szombati tiltakozáson kétmillióan vettek részt, a sajtó becslései szerint csak 300 ezren voltak.

Matteo Renzi olasz miniszterelnök is támogatja a tervezetet, ami miatt még a saját koalícióján belül is ellentétek alakultak ki. A környezetvédelmi miniszter és a belügyminiszter Twitteren támogatta a tüntetőket. (BBC)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.