18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ne hari, hogy tőlem kell megtudnod, de a pasid ismeretlen lányoknak küld képeket a farkáról

ÉLET
2016 február 01., 12:44
comments 316

Vannak férfiak az interneten, akik attól függően, mennyire tartanak vonzónak egy lányt, vagy belájkolják a képét és aláírják, hogy "Nagyon meg csinálnálak te sexi bombázó !", vagy küldenek neki egy képet a farkukról, feltételezve, gondolom, hogy a nők egy faszt látva azonnal szerelmesek lesznek. De ez általában nem így történik, így ha a lány valami negatívat reagál erre, a sexi bombázóból azonnal egy hálátlan ribanc lesz, akinek meg kell dögölnie, amiért nem értékeli a képet. Ilyen üzeneteket néha még én is kapok, pedig mindenem privátra van állítva az interneten. 

Szóval csak elképzelni merem, hogy Emily Sears, a fenti képen látható, csodásan szép ausztrál modell, akinek százszor több követője van Instagramon és Twitteren, mint nekem, hány úgynevezett dickpic-et láthatott már. Számára mindennaposak az ismeretlen férfiaktól érkező obszcén képek. Egy darabig úgy volt velük, mint a legtöbb nő, csendesen tűrte és bosszankodott, de aztán rájött, hogyan vághatna vissza ezekre, kihasználva online népszerűségét.

("A kedvenc hobbim, hogy férfiak után kémkedek, akik undorító képeket küldenek nekem az interneten, és a női családtagjaik, feleségük képével válaszolok nekik. 😊🔪")

Egy alkalommal, amikor egy ilyen kép nagyon felbosszantotta és visszaírt a kép küldőjének, hogy fejezze be ezt a sértő magatartást, a férfi visszaírta neki, hogy "büdös kurva", "menj a picsába" stb. Emily ekkor le akarta tiltani a férfit, ezért ráment a profiljára, ahol azonban meglátta, hogy a fiú szinte az összes képén a barátnőjével szerepel, aki minden egyes képhez hozzáfűzte: "Az én fiúm a legjobb!" Emily úgy döntött, tudatja a lánnyal, a fiúja nem is olyan jó, mint amilyennek gondolja, ezért elküldte a lánynak a péniszről készült kép alatt folytatott beszélgetést.


("Ez történik, ha privátban a faszodról küldesz nekem képeket. Nem játszadozom.")

"Borzasztóan sajnálom, hogy tőlem kell megtudnod, de a pasid a nemi szervéről küldözget képeket modelleknek az Instagramon. Ezt azért mondom el neked, mert úgy gondolom, a lányoknak össze kell tartaniuk. Szeretném, ha tudnád, hogy ilyesmit nagyon sok fiú csinál, és ez nem a te hibád. Ennél sokkal jobbat érdemelsz. <3"

- írja egy kisatírozott nevű lánynak Emily. De ez csak egyetlen egy a számos kéretlen dickpicre adott reakció közül. 

Emily ugyanis összefogott egyik szintén nagy rajongótáborral rendelkező dj barátnőjével, és azóta minden kéretlen képre a férfi közeli nőismerőseinek, esetleg barátnőjének képeivel reagálnak. A péniszüket merészen villogtató fiúk ilyenkor általában visszavesznek, és azonnal bocsánatot kérnek sírós szmájlik kíséretében, vagy azt hazudják, egy haverjuk küldte a képet. De Emilyt és barátnőjét a kamu nem hatja meg, a beszélgetésről készült screenshotokat, ha a kép küldői nem szolgálnak valami nagyon jó indokkal, elküldik női családtagoknak, barátnőknek, és az egészet (kisatírozott nevekkel, arcokkal) Twitterre is kirakják. 

("Köszönj anyukádnak és a kishúgodnak a nevemben is! Megtalállak, akkor is, ha Görögországban élsz. 🕵🍆🌍🌎🌏")

Ez talán kegyetlennek és túlságosan radikálisnak hangzik elsőre, de ha belegondolok, én örülnék, ha tudnék róla, ha a barátom más lányokat zaklatna az interneten. Mert ez nem udvarlás vagy megcsalás, hanem simán szexuális zaklatás, és nem sokban különbözik az elhagyatott parkok bokrai közül kiugró szatírok viselkedésétől. 

“Az ilyesmi nem csak népszerű modellekkel történik meg. Hanem akármelyik nővel az interneten vagy az utcán is."

- mondja Emily a legfontosabbat erről az egészről. A lányok akciójára sok lány tekint példaként, akik azóta bátran le merik koptatni az őket faszukkal zaklató idiótákat.

(Jezebel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.