Egy 17 éves magyar mester legyőzte az ötszörös sakk-világbajnok Viswanathan Anandot

sport
2016 február 02., 12:16
comments 80

Gledura Benjámin magyar nemzetközi mester legyőzte az ötszörös világbajnok, indiai Viswanathan Anandot a gibraltári nyílt sakkversenyen. Ez a legjelentősebb olyan sakkverseny Európában, amelyre bárki, élőpontszámtól függetlenül benevezhet, így kerülhetett össze Gledura Ananddal. A győztes meccs elemzése itt elérhető.

Gledura Benjámin. Forrás: youtube.com
photo_camera Gledura Benjámin. Forrás: youtube.com

Az egri Gledura  már bekerült a magyar válogatott bő keretébe is. Ezen a versenyen azért indult el, mert kellő pontok összegyűjtése esetén van esélye, hogy a torna végeztével már nemzetközi nagymesternek számítson. Három meccse van, még meglehet a cél.  

Anandot egyébként már a torna első fordulójában megszorongatta egy másik magyar sakkozó: Vajda Szidónia döntetlent ért el vele szemben.  A versenyen elindult a 20 éves Rapport Richárd nemzetközi nagymester is, aki Gledurához hasonlóan eddig 5 pontot gyűjtött a tornán.

(Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.