Felfüggesztették a cigányviccet elsütő corvinusos felkészítőt

oktatás
2016 február 02., 17:59

„A lehető legnagyobb mértékben elhatárolódunk a feladatsor tartalmától, az érintett személytől, aki tanítási csoportjában kiosztotta a feladatsort, s őt azonnali hatállyal felfüggesztettük. A történtek kivizsgálására belső vizsgálatot rendeltünk el."

Ezt közölte a Budapesti Corvinus Egyetem érettségi- és vizsga-előkészítőjeként működő Studium Generale, miután kiderült, cigányviccek szerepeltek az érettségi előkészítőjük feladatsoraiban.

A Népszabadság azt írta, a Corvinus vezetése is közleményt adott ki: „mélységesen elítél mindenfajta kirekesztő, illetve megkülönböztető jellegű megnyilvánulást, ezért teljes mértékben elhatárolódik a Studium Generale diákszervezet matematika feladatsorán szereplő viccektől”.

A részletek tisztázására az egyetem rektora vizsgálatot rendelt el. (NOL)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.