Keddtől nem az Apple a világ legértékesebb cége, hanem az Alphabet, ami valójában persze a Google

gazdaság
2016 február 02., 09:41
comments 73

Először hozta nyilvánosságra eredményeit a Google önmaga által kreált anyacége, az Alphabet, és ez alapján úgy tűnik, egyből ők lettek a világ legértékesebb cége.

2015 utolsó negyedévében az Alphabet bevétele összesen 17,3 milliárd dollár volt, ami 19 százalékos növekedést jelent, és még az előzetes várakozásokat is felülmúlta. Az egy Alphabet-részvényre jutó haszon így 8,67 dollár volt, ami szintén több az előjelzéseknél.

Mivel az eredmények csak a hétfői amerikai tőzsdezárás után jöttek ki, a pontos számok még nem ismertek, de úgy tűnik, az Alphabet most 570 milliárd dollárt ér, míg az Apple csak 535 milliárdot. Legutóbb 2010 februárjában, éppen hat éve volt az akkor még csak Google-ként futó cég az élen. 

(CNBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.