Ha nyilvánosan kritizálni mered a kormányt, akkor egy kommunista gyilkos volt az apád

2016 február 3., szerda 16:17
713

Hogy ki valójában Galló Istvánné, a pedagógus tüntetések főalakja?

Ezt kérdezte szerdán délután Facebookján Bencsik András, a CÖF és a Békemenet alapítója, a Demokrata főszerkesztője. (Bencsik a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közlése szerint nem CÖF alapító, hanem a Békemenet egyik arca és szervezője.)

Bencsik pár óra után levetette Facebookjáról a posztot

Aztán ki is fejtette, hogy Gallóné apja Péter Gábor (született Eisenberger Benjámin) kommunista politikus, az ÁVH rettegett vezetője volt.

Egy kommunista gyilkos lánya vezeti a pedagógusokat.

Értik, nem azért tüntetnek a tanárok, mert már annyira szétesett a rendszer, hogy nem tudnak tanítani. Hanem mert egy kommunista gyilkos lánya felheccelte őket.

Ez már magában is a leggusztustalanabb apákfiúkozás. Gallóné csak ne ugráljon, hát ki volt az ő apja.

De ennél többről van szó.

Gallóné ugyanis nem Péter Gábor lánya.

Amit Bencsik kiírt húszezernél több követőjének, az egyszerűen hazugság. Ezt a Pedagógusok Szakszervezeténél mondták el nekünk.

Ráadásul nem is olyan nehéz kideríteni, hogy mi van, Gallóné önéletrajzában benne van, hogy mikor született (1953. novemberében), miközben az ÁVH-s Péter Gábort és feleségét 1953 januárjában letartóztatták, és évekig börtönben voltak. Ez utóbbi meg a Wikipédián van fent. Szóval ha valaki meg akar győződni róla, hogy Gallóné apja Péter Gábor-e vagy sem, annak körülbelül 2 percet kell keresgélnie, és kiderül, hogy, ő egyszerűen nem lehet az ÁVH-s lánya.

Bencsik pár órával később leszedte a Facebook posztot.

A Blikken tegnap este ment ki ez az anyag:Azt írják, hogy Blikk információ, de aztán kiderül, hogy a Fidesz frakció egyik ismert revolverújságjából, a Pesti Srácokból veszik, hogy Soros gonoszkodik a tanárok mögött. Ezt az anyagot egyébként átvette a közmédia is. Az Index részletesen megírta, hogy ez miért hülyeség.

A lényeg megint azt, hogy nem azért tüntetnek a tanárok, mert már annyira szétesett a rendszer, hogy nem tudnak tanítani. Hanem mert egy kommunista gyilkos lánya egy gonosz milliárdos felheccelte őket.

A hatalom szerint Magyarországon ma nincs olyan ügy, ami miatt joggal lehetne bárkinek tiltakozni. Mindenki, aki nyilvánosan szót emel, az valamilyen hátsó szándékból, valakinek a megrendelésére teszi.

Miután beindult a tanárok tiltakozása a kormány először engedékenynek tűnt. Balog emberminiszter lement Miskolcra, tárgyalt a pedagógusokkal. A lejárató posztok azután kezdődtek, hogy a tanárok a miniszter látogatását követően sem mondták le a tüntetést, és egyre több lett belőlük, ahogy közeledett a demonstráció mai dátuma.

Így működik a megfélemlítés. Nem is csak a konkrét szereplőké.

Hogy ha nyilvánosan szólni mersz bármiért, akkor meg fognak hurcolni, akkor bármit lehet hazudni rólad. Akkor kommunista gyilkos lesz az apád, vagy egy gonosznak kikiáltott milliárdos bábjaként ír rólad az újság.

Simán lehet olyan középiskolai tanár Magyarországon, aki teljesen érthető módon nem akart ilyesmit megkockáztatni. És bármennyire is rosszul érzi magát attól, ami a közoktatásban megy, inkább nem megy ki tüntetni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt