HVG: Felállhat a Nemzeti Idegenforgalmi Ügynökség

POLITIKA
2016 február 03., 06:36
comments 186

A hvg.hu birtokába került egy titkos kormányelőterjesztés, ami szerint 

"új, erősen központosított állami intézményrendszerrel venné át az idegenforgalom irányítását a kormány."

A lap szerint a fontosabb sporteseményektől kezdve, a koncerteken át, a fesztiválokig, egy sor eseményt a Nemzeti Idegenforgalmi Ügynökség koordinálna. A javaslatot a  Miniszterelnöki Kabinetiroda jegyzi, aláírója Rogán Antal miniszter. A tervezet összefoglalója szerint a cél: 

„a turizmussal kapcsolatos állami feladatok átszervezése, bővítése, a teljes idegenforgalmi ág lefedése.”

 MTI Fotó: Varga György

A lap szerint ehhez átalakítanák az eddig a turizmusért felelős állami intézményrendszert, megszűnne a Turizmus Zrt., aminek helyét az Idegenforgalmi Ügynökség venné át. Ezalatt lenne: a Nemzeti Kongresszusi Iroda, ami konferenciaturizmussal foglalkozna, és a Nemzeti Rendezvénykoordinációs Központ, ami több divízióval rendelkezne:

  • a Kulturális Program- és Rendezvényszervezési Divízió a fesztiválokért, művészeti programokért felelne,
  • Lakossági Rendezvények Divízió szervezné, bonyolítaná pl. a tűzijátékot, nagykoncerteket, 
  • a Sportrendezvények Divízió pedig a sportprogramokat hozná tető alá. 

Külön kapna a vidék és a főváros is fejlesztési irodákat, ezek lennének a Nemzeti Turizmusfejlesztési Iroda és a Budapesti Turizmusfejlesztési Szervezet. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.