Közben felmerült egy komoly helyesírási kérdés,

tudomány
2016 február 3., 16:25
comments 281

ami aránytalanul sok időre kötötte le máris a figyelmem, de hátha megoldja valaki. A tanártüntetés címében a *szolidarit igét használtam, így, rövid i-vel. Azért csillagozom be, mert a rendelkezésemre álló helyesírási szótárak nem ismerik ezt az igét, amit ugye nem a *szolidar tőből, hanem a szolidaritás főnévből képeztem, és ezért döntöttem némi gondolkodás után a rövid i-s alak mellett. De vajon jól van ez így? Vagy nem szolidaritunk, hanem szolidarizálunk? De ez utóbbit se ismeri a szótár, segítség!!!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt