Visszakövetelheti az EU a Belvárosra költött tíz milliárdot

Jávor Benedek, a európai parlamenti képviselőjének kérdésére válaszolt úgy az Európai Bizottság, hogy

"elindították azt az eljárást, amelynek során Magyarországtól visszakövetelhetik azokat kifizetett pénzeket, amiket a Budapest Szíve programra költöttek."

A kiskörúton belüli felújítás összesen 15,18 milliárdba került, ebből 9,9 milliárd uniós forrás, írja a VS.hu. A programot korábban az EU csalás elleni hivatala, az OLAF vizsgálta, tavaly januárban keresték meg a magyar ügyészséget, ami márciusban rendelt nyomozást

“különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt”. 

Az ügy a BRFK korrupció elleni főosztályához került, március elejei nyomozási határidővel. Az OLAF szerint a közbeszerzéseket úgy írták ki, hogy azoknak csak a Reneszánsz Kőfaragó Zrt.-ből és a Bau Holding 2000 Zrt.-ből álló konzorcium felelt meg. 

A VS.hu úgy tudja, hogy nem is a kivitelezők, hanem tervezők után nyomoznak a rendőrök. A hatóságok a lap szerint gyanítják, hogy egyoldalú előnyhöz juthattak a tervezési munka elvégzői, emiatt vagyoni hátrány is érhette az V. kerületi önkormányzatot, aminek vezetője az kérdéses időszakban Rogán Antal volt. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.