Visszakövetelheti az EU a Belvárosra költött tíz milliárdot

Budapest
2016 február 3., 6:17
comments 137

Jávor Benedek, a európai parlamenti képviselőjének kérdésére válaszolt úgy az Európai Bizottság, hogy

"elindították azt az eljárást, amelynek során Magyarországtól visszakövetelhetik azokat kifizetett pénzeket, amiket a Budapest Szíve programra költöttek."

A kiskörúton belüli felújítás összesen 15,18 milliárdba került, ebből 9,9 milliárd uniós forrás, írja a VS.hu. A programot korábban az EU csalás elleni hivatala, az OLAF vizsgálta, tavaly januárban keresték meg a magyar ügyészséget, ami márciusban rendelt nyomozást

“különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt”. 

Az ügy a BRFK korrupció elleni főosztályához került, március elejei nyomozási határidővel. Az OLAF szerint a közbeszerzéseket úgy írták ki, hogy azoknak csak a Reneszánsz Kőfaragó Zrt.-ből és a Bau Holding 2000 Zrt.-ből álló konzorcium felelt meg. A VS.hu úgy tudja, hogy nem is a kivitelezők, hanem tervezők után nyomoznak a rendőrök. A hatóságok a lap szerint gyanítják, hogy egyoldalú előnyhöz juthattak a tervezési munka elvégzői, emiatt vagyoni hátrány is érhette az V. kerületi önkormányzatot, aminek vezetője az kérdéses időszakban Rogán Antal volt. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt