A Jobbik a Lovasíjász nézését tenné kötelezővé

oktatás
2016 február 04., 15:03
comments 289

Az iskolai válsághelyzet miatt jövő keddre összehívta a parlament kulturális bizottságát az elnök, a jobbikos Dúró Dóra. Meg szeretnék hallgatni Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkárt, illetve az országos tilakozáshullámot kirobbantó miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóját és közalkalmazotti tanácsának elnökét.

Dúró, miközben ezt bejelentette, gyorsan elmondta a Jobbik véleményét az ügyben

  • a viták középpontjában a gyerekek álljanak
  • működésképtelen az oktatási rendszer
  • túlterheltek a diákok és a pedagógusok
  • elfogadhatatlan az alsósok hét órája
  • legyen több nemzeti tartalom, a Lovasíjász című filmet minden középiskolásnak legyen kötelező megnéznie tanórai keretek között
  • a KLIK ne fenyegesse a véleményt nyilvánító pedagógusokat
  • rúgják ki Czunyinét

Dúró felvetéseiben nemcsak az a vicces, hogy az óraszám és a terhek csökkentését követelve követeli egy film kötelező megnézetését és egy új adagnyi ismeret tananyagba emelését. Hanem az is, hogy a Lovasíjász egy kétórás film, amit képtelenség "tanórai keretek között" megnézni, merthogy két tanóránál és a köztük lévő szünetnél is hosszabb.

(Ez itt a 444 filmkritikája a Lovasíjászról.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.