A kormány nem engedi, hogy Brüsszel elkaszálja a Budapest Szíve programot

Lázár János szerint Brüsszelnek nincs igaza a Budapest Szíve programmal kapcsolatban. Hozzátette, hogy harcba fognak szállni ebben az ügyben. Az Európai Bizottság Jávor Benedeknek küldött válaszából derült ki szerdán, hogy elindították azt az eljárást, amelynek során Magyarországtól visszakövetelhetik azokat kifizetett pénzeket, amiket a Budapest Szíve programra költöttek. 

A Kiskörúton belüli felújítás összesen 15,18 milliárdba került, ebből 9,9 milliárd uniós forrás. A programot korábban az EU csalás elleni hivatala, az OLAF vizsgálta, tavaly januárban keresték meg a magyar ügyészséget, ami márciusban rendelt nyomozást különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. 

Lázár a csütörtöki Kormányinfón sarcnak nevezte azokat az ajánlatokat, amikor Brüsszel azt követeli a magyar kormánytól, hogy ismerjék el a bruházások során elkövetett hibákat. A miniszter szerint a kormánynak csatába kell bocsátkoznia, és küzdenie kell az igazságért. Az OLAF megállapításait pedig megalapozatlannak nevezte.