Pitákat vizsgál a Nébih, de hidd el, nem akarod tudni, hogy miért

étel
2016 február 04., 10:27

Évtizedek óta retteg az ország a gecis girosz legendás rémétől, erre most kiderült, hogy a giroszban nem is a szósz a legfélelmetesebb.

A Nébih most bejelentette, hogy fokozott ellenőrzésbe kezd, a vendéglátóhelyeken felszolgált pitákat vizsgálják. Erre azért van szükség, mert január közepén a hatóság bezárt egy fővárosi péküzemet, ahol kizárólag pitát sütöttek vendéglátóipari felhasználásra.

A közlemény szerint a pékségben a falakat, a padozatot, a nyílászárókat és a berendezési tárgyakat vastagon, és nagy felületen ellepte a penész. Az épület takarítatlan volt, a padlót eldobott cigarettacsikkek és egérürülék borította. Az ellenőrök döglött és élő egereket egyaránt találtak a helyiségekben.

Az üzemben ráadásul jegyzéket sem vezettek a termelésről, így nem tudni, kinek és mennyi pitát adtak el. A Nébih ezért most a giriszosokat nézi végig, hogy tudják-e igazolni, honnan van a pitájuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.