A kommunisták veszik meg a kapitalizmus szentélyét?

gazdaság
2016 február 05., 18:08
comments 48

Kínai befektetők veszik meg a chicagói tőzsdét, állítja a chicagói tőzsde. A Chongqing Casin Enterprise Group a terv szerint az év második felében fogják megszerezni a kapitalizmus egyik emblematikus helyének számító chicagói piacot, bár ezt még jóvá kell hagynia a hatóságoknak.

photo_camera

Igaz, itt a Chicago Stock Exchange forog szóban, nem a nagyobbik, a Chicago Mercantile Exchange (CME). És persze a kínaiak is csak félig (vagy egyáltalán nem) kommunisták. De akkor is fontos dolog ez, mivel kínai befektetők még soha nem vettek amerikai tőzsdét.

(Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.