Egy texasi bíróság 626 millió dollár kifizetésére kötelezte az Apple-t egy szabadalmi perben

gazdaság
2016 február 05., 12:38
comments 52

Egy texasi bíróság szerint az Apple iMessage, FaceTime és VPN nevű szoftverei megsértették egy másik cég, a VirnetX által birtokolt szabadalmakat. Ez a VirnetX egy szabadalom-troll, csak 14 alkalmazottja van és havi 5000 dollárért bérel irodát, de emellett 80 szabadalmat birtokol, és ezeket adja bérbe az őket használni vágyó cégeknek. Emellett pereket indít az olyan világcégek ellen, amikről úgy gondolja, hogy bitorol valamit a szabadalmai közül.

Az Apple-t eredetileg 368 millió dollárra perelte a cég 2012-ben. Az Apple fellebbezett, a fellebbviteli bíróság pedig visszaküldte az ügyet a texasi kerületi bírósághoz, ahonnan az egész elindult.

Az új tárgyaláson viszont már 626 millió dollár, azaz több mint 180 milliárd forint megfizetésére kötelezte az Apple-t, mert úgy találta, hogy a cég akarattal sértette meg a szabadalmakat.

A döntés hatására a VirnetX részvényeinek értéke az egy nappal ezelőtti zárószint duplájára ugrott. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.