Mutyinak hittük, de ezek a 34,5 millióba kerülő tanulmányok felbecsülhetetlen értékekkel gyarapították az összmagyar kultúrát

TUDOMÁNY
2016 február 5., 12:54
comments 501

"Magyarország a közép- és kelet-európai országok közül elsőként alakiított ki stratégiai kapcsolatokat a Kazah Köztársasággal. Annak érdekében, hogy a magyar-kazah gazdasági kapcsolatok tovább erősörjenek, feltétlenül szükséges a magyar vállalkozárok és a Magyországon felhalmozott tudás és technológia részvétele a kazah mezőgazdaság és feldolgozóipar modernizációjában. Ennek részeként kiemelten fontos agrárágazati területen kívántuk megvizsgálni azokat a lehetőségeket, amelyek alapul szolgálhatnak a közvetlen együttműködéshez" - indokolta Mesterházy Attila szocialista parlamenti képviselő kérdésére adott írásbeli válaszában Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, hogy mi szükség volt öt tanulmányt rendelni záros határidővel, összesen 34,5 millió forint értékben olyan témákban, mint

  • Kazahsztán talajművelésének fejlesztése;
  • Az agrárlogisztika fejlesztési lehetőségei Kazahsztánban;
  • Az olajtartalmú növények termelésének és felhasználásának vizsgálata Kazahsztánban;
  • Kazajh juhtenyésztés fejlesztési lehetőségei és abban lehetséges magyar részvétel;
  • Húsmarha Kazahsztánban.

Ezek közül az elsőért 7,9 millió forintot fizettek, és 13 nap alatt készült el, a második, 12 nap alatt elkészült tanulmány 6,2 millió forintot ért.

Azt kell mondjam, hogy már csak a tanulmányokban közölt képek és ábrák megérték a pénzüket.

Nincs is szebb egy virágba borult napraforgónál!Mondom, hogy nincs szebb egy virágbaborult napraforgónál!!!Téved, a képen nem virágbaborult napraforgót, hanem érett szójamagokat lát.No, aki ezen a képen nem ismeri fel a gyomirtott mustárt, az azonnal akassza szegre a kapát!Még hogy nincs haszna egy ilyen tanulmánynak! Én például sosem gondoltam volna, hogy a mustárt aknaszedő naszádokkal takarítják be.Ne röhögtess már, hát a vak is látja, hogy ez itt a sáfrányos szeklice (Carthami flos) jellegzetes csöves virága!Gondolná vagy sem, "a szója (13. ábra) a kedvező fekvésű helyeken talál megfelelő körülményeket".A következő képet csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk!A takácsatkák finom szövedéke is jól látható, mondom, JÓL LÁTHATÓ a szóján.<3???Sötétben tapogatózom. És ez most nem tréfás utalás a képre, sajnos "A húsmarha tenyésztés lehetőségei Kazahsztánban" című tanulmány szerzője nem adott leírást :-(Nem állítom, hogy sikerült felfedeznem az alkotó intencióját. Mire gondolhat a művész?Egy valamire való tanulmány persze semmit sem ér könnyen áttekinthető, beszédes ábrák nélkül. Szerencsére az összesen 34,5 millió forintért összeállított tanulmányok szerzői is tökéletesen tisztában voltak ezzel. Nekik köszönhetően most minden eddiginél többet tudhat meg arról, hogy mit csinál a széndioxid a direktvetett talajban, mekkora a baloldali vonóereje a Rába Kondor ekének, hogy a kazah munkavállalók nemzetgazdasági ágazatonkénti foglalkoztatási adatait már ne is említsem!

Itt valakik anyagokat és információkat mozgatnak!!!Valami teret hódított valahol!!!Új eljárások jelentek meg Kazahsztánban!!!Globálisan is hódít a direktvetés!!!Mit nem csinál az a huncut széndioxid?!?Röpdoga! Vessen egy gyors pillantást a grafikonra, és mondja meg, hogy mekkora a hagyományos művelés talajellenállása a direktvetés talajellenállásához viszonyítva!Zúg a traktor, szánt az eke, vonóerőt mérhetek-e?Az ábra alapján vonjon le következtetéseket Kazahsztán talajszerkezetéről!Az ábra alapján írjon nagyesszét a kazah GDP összetételéről!Ha végzett, vonjon le következtetéseket a kazah gazdaság hosszútávú kilátásairól a nemzetgazdasági ágazatonkénti foglalkoztatottsági adatokból.Önmagukban az ilyen tanulmányok csupán összefoglaló munkák. A téma iránt érdeklődők nyugodtan elmerülhetnek a forrásmunkák között. Ezek közül már tényleg csak a két legnagyobb kedvencünket idézném, de nyitva áll a lehetőség, keressenek önök is további gyöngyszemeket!

Komolyan mondom, sőt kérem! Tanulmányozzák alaposan a tanulmányokat, mert az összesen 505 oldalnyi anyagban biztos maradt pár apróság, ami elkerülte a figyelmünk! Minket minden részlet érdekel, kommenteljék, írják meg mailben, posztolják a Facebookra, kiabálják ki az ablakból, ha találnak még valamit! A kazahsztáni mezőgazdaságról szóló öt tanulmányt itt érheti el (.pdf).Ha netán Kazahsztán klimatikus viszonyai érdeklik, forduljon bizalommal a helyi katolikus egyházhoz. Végül is, Istennek lehet némi köze a dologhoz, nemde?A Reservation.hu-t pedig utazók és turisták ezrei használják, az itt található információk nyilván kielégítik a tudományos alapossággal érdeklődő kíváncsiságát is.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt