Puch László eladná a Népszavát

media
2016 február 5., 7:49
comments 62

A Népszabadság szerint hamarosan lezárulhatnak a Népszavát kiadó cég eladásáról szóló tárgyalások. A lap jelenlegi tulajdonosa, a Svájcban bejegyzett TGD Intermedia SA, ami Puch Lászlónak, az MSZP volt pénztárnokának érdekeltségébe tartozhat, várhatóan megválik a teljes, 99 százalékos részesedésétől.

A cégért eddig két vevő jelentkezett be: az egyik a Szabad Földet, a Vasárnapi Híreket és több más terméket is kiadó Geomédia Zrt., pontosabban az annak tulajdonában lévő VH Kiadói Kft. A másik pedig a Népszava Szerkesztőség Dolgozóinak Szociális Kulturális és Segélyező Egyesülete, amelynek most mindössze 1 százalékos tulajdonrésze van a lapban.

A lap finanszírozása sokáig bizonytalan volt, egy ideig a munkatársaknak sem nagyon tudtak fizetni, de az utóbbi egy-két évben sokat javult a helyzet, mivel a német szociáldemokratákhoz köthető alapítvány és egy magyar nagyvállalkozó jelentős támogatást biztosít a lap fenntartásához. A lap szerkesztői úgy látják, hogy ha a német alapítvány továbbra is éves szinten nagyjából 60 millió forintot, a magyar nagyvállalkozó pedig közel azonos nagyságrendű pénzt tolna a lapba, akkor az eladási és hirdetési árbevételekkel együtt a Népszava képes fenntartani magát.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt