Ha nem hivatalos szervizben hozod helyre, a legújabb frissítés kinyírhatja az iPhone-od

A Guardian riportja szerint az iPhone 6 legújabb frissítése képes teljesen kinyírni a telefont, ha olyan javítást érzékel, amit nem az Apple-szervizben hajtott végre. 

Egyre több telefonnál jelenik mag a rettegett „ERROR 53” felirat, miután a felhasználók telepítik  az iOS 9-et.

A cikkben Antonio Olmos szabadúszó fotós azt elmesélte, hogy Macedóniában ejtette el a telefonját, mikor szeptemberben a menekültválságról tudósított. Mivel az országban nincs Apple-szerviz, de neki mindenképpen szüksége volt a készülékre, ezért megcsináltatta egy helyi boltban. Ott tökéletesen rendbe is hozták a kijelzőjét és a Home gombot. 

A telefon rendesen működött tovább, amíg pár hete nem telepítette a legújabb frissítést, amitől azonnal lehalt. A londoni Apple-boltban azt mondták neki, hogy nem tudnak mit csinálni az 53-as hibaüzenettel. A készüléknek  annyi, mehet a kukába.

De nem ő az egyetlen, aki így járt. A netes fórumok tele vannak kiakadt iPhone-osokkal, akiknek az új frissítés ölte meg a telefonjukat.

A lapnak az Apple azt mondta, hogy a szovftverük valóban ellenőrzi, hogy a javítást engedélyezték-e náluk. A cég azt tanácsolta a felhasználóinak, hogy ha valami gondjuk van, akkor mindenképpen csak a hozzájuk forduljanak. (BBC/Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.