Hoppál államtitkár: Európa beteg, dekadens és népessége fogy

POLITIKA
2016 február 06., 15:21
comments 283

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár szombaton Pécsen beszélt arról, hogy mi a helyzet Európában, és ezzel szemben mi a helyzet Magyarországon: 

"Európa beteg, dekadens és népessége fogy, ezzel szemben Magyarországon a folyamatok e téren bizakodásra adnak okot."

Hozzátette még:

  • A családi közösségek Magyarországon annak ellenére erősek, hogy Európában éppen gyengülni látszanak.
  • Az egyházi közösségeknek, a nagycsaládosoknak és a kormánynak határozottan és emelt fővel kell szembemenniük a liberális világ "valósítsd meg önmagad típusú" ideológiájával. 

A házasság világnapja alkalmából nagycsaládosok előtt osztotta meg észrevételeit a politikus.

Érdekes adat: Magyarország népessége 2015-ben gyorsabban fogyott mint az előző évben, viszont a házasságkötések száma emelkedett. 

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.