Azonosították az ISIS kivégző osztagának második tagját

terror
2016 február 07., 18:01
comments 99
photo_camera A "Beatles" néven elhíresült kivégző osztag 27 embert fejezett le. 

A brit és amerikai hírszerzés azonosította az Iszlám Állam "Beatles" néven is ismert négytagú kivégző osztagának második tagját. A sejt 27 túsz kivégzéséért felelős, a Beatles elnevezést angol akcentusuk után kapták. 

Az osztag leghírhedtebb tagjával, Dzsihád Johnnal tavaly végzett egy amerikai drón a szíriai Rakka városában. Az ő eredeti neve Mohammed Emwazi volt, és gyerekkora óta Londonban élt. 

Alexanda Kotey szintén Londonból csatlakozott az Iszlám Államhoz. 2009-ben, egy 110 gépkocsiból álló, segélyadományokat szállító konvojon távozott Gázába - angliai ismerői azóta nem hallottak felőle. Az amerikai hírszerzés megerősítette, hogy információik szerint Kotey Szíriába utazott és vizsgálják szerepét a nyugati túszok elejtésében. 

Kotey - félig ghánai, félig görög-ciprusi szülők gyermekeként - Londonban, Shepherd's Bush környékén nőtt fel, és ismerői szerint a Queens Park Rangers szurkolótáborához tartozott. A Buzzfeed és a Washington Post oknyomozása alapján húszas évei elején vette fel az iszlám vallást, és növesztett szakállat, miután szerelmes lett egy muszlim nőbe. Két gyereket hagyott Angliában. A nyomok szerint Kotey, aki jelenleg is valószínűleg Szíriában tartózkodik, Emwazival együtt gyakran látogatta a londoni Al-Manaar mecsetet, Ladbroke Grove-nál. 

A "Beatles" az Iszlám Állam egyik legkegyetlenebb kivégző osztaga, hírhedtek válogatott kínzási módszereikről. Hét brit, amerikai és japán túszt fejeztek le, és a szíriai hadsereg tizennyolc tagját végezték ki.

(Buzzfeed / Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.