Nem voltak hajlandóak Norbival együtt dolgozni a dietetikus szakmai szervezetek

gasztronómia
2016 február 08., 07:13
comments 202

Egy átfogó egészségvédelmi szűrőprogram szervezői kérték fel Schobert Norbert cégét, az ­Up­­date-­et főtámogatójuknak. A hét éve működő szervezetet már korábban is több tucat cég és szakmai szervezet támogatta. 

A Blikk cikke szerint azonban Norbiék támogatása nem jött össze, mert a bizottság jóváhagyta ugyan a csatlakozást és a szerződést is megküldték, a szűrőprogram egy szakmai támogatója, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) jelezte, hogy ha Norbiék jönnek, ők kiszállnak.

Később több szakmai szervezet is csatlakozott, etikai és erkölcsi okokra hivatkozva. Norbi a lapnak arról beszélt, hogy értetlenül áll az eset előtt: 

"Nem értem, hogy egy szervezet, amelynek tagjai az egészség megóvására esküdtek fel, így reagál. Mi felkérést kaptunk arra, hogy vegyünk részt a programban. Nagyon örültünk neki, hiszen a kitelepülések alatt képesek lettünk volna megmozgatni az embereket, ráadásul a 1,5 milliós Face­book-táborunk segítségével még több érdeklődőt tudtunk volna elvinni a szűrésekre. Én bárkivel összeállnék azért, hogy lefogyasszuk az embereket, és elvigyük őket ezekre a vizsgálatokra. Ám úgy tűnik, hogy a dietetikusszervezetnek fontosabb ellenem cégeket felkérve, kartellként bojkottot szervezni, mint az emberek egészsége és a társadalmi felelősségvállalás." 

- mondta a Blikknek. 

Kiderült az is, hogy a szakmai bizottság ülésén a MDOSZ mellett az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet vezetője és több stratégiai partner, például a Nestlé és az Unilever is jelezte, hogy nem kívánnak Norbiékkal együtt dolgozni. Ezért vonták vissza a felkérését. 

Az MDOSZ a lap kérdéseire lapzártáig nem válaszolt. De annyit ír a Blikk, hogy a szervezet korábban már beperelte Norbiét, mert legutóbbi könyvében olyan állításokat fogalmazott meg, melyek az MDOSZ szerint sértették jó hírnevüket. A keresetet akkor a bíróság elutasította. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.