Nem voltak hajlandóak Norbival együtt dolgozni a dietetikus szakmai szervezetek

2016 február 8., hétfő 7:13
210

Egy átfogó egészségvédelmi szűrőprogram szervezői kérték fel Schobert Norbert cégét, az ­Up­­date-­et főtámogatójuknak. A hét éve működő szervezetet már korábban is több tucat cég és szakmai szervezet támogatta. 

A Blikk cikke szerint azonban Norbiék támogatása nem jött össze, mert a bizottság jóváhagyta ugyan a csatlakozást és a szerződést is megküldték, a szűrőprogram egy szakmai támogatója, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) jelezte, hogy ha Norbiék jönnek, ők kiszállnak.

Később több szakmai szervezet is csatlakozott, etikai és erkölcsi okokra hivatkozva. Norbi a lapnak arról beszélt, hogy értetlenül áll az eset előtt: 

"Nem értem, hogy egy szervezet, amelynek tagjai az egészség megóvására esküdtek fel, így reagál. Mi felkérést kaptunk arra, hogy vegyünk részt a programban. Nagyon örültünk neki, hiszen a kitelepülések alatt képesek lettünk volna megmozgatni az embereket, ráadásul a 1,5 milliós Face­book-táborunk segítségével még több érdeklődőt tudtunk volna elvinni a szűrésekre. Én bárkivel összeállnék azért, hogy lefogyasszuk az embereket, és elvigyük őket ezekre a vizsgálatokra. Ám úgy tűnik, hogy a dietetikusszervezetnek fontosabb ellenem cégeket felkérve, kartellként bojkottot szervezni, mint az emberek egészsége és a társadalmi felelősségvállalás." 

- mondta a Blikknek. 

Kiderült az is, hogy a szakmai bizottság ülésén a MDOSZ mellett az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet vezetője és több stratégiai partner, például a Nestlé és az Unilever is jelezte, hogy nem kívánnak Norbiékkal együtt dolgozni. Ezért vonták vissza a felkérését. 

Az MDOSZ a lap kérdéseire lapzártáig nem válaszolt. De annyit ír a Blikk, hogy a szervezet korábban már beperelte Norbiét, mert legutóbbi könyvében olyan állításokat fogalmazott meg, melyek az MDOSZ szerint sértették jó hírnevüket. A keresetet akkor a bíróság elutasította. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt